Een badkamer dient vooral functioneel te zijn. Maar ook een goed functionerende badkamer kan toe zijn aan een nieuwe indeling. Naast de woonkamer en de keuken is de badkamer namelijk een ruimte waar je dagelijks tijd doorbrengt. Het is belangrijk dat jij je daar prettig voelt. Een nieuwe indeling gecombineerd met verbeterd licht, kan de badkamer een stuk lichter, moderner en mooier maken. Door het licht aan te passen krijg je een hele andere kijk op de ruimte. Combineer je dit met een nieuwe inrichting dan kun je zelfs een kleine badkamer toch modern en enigszins ruim laten lijken. We ontwerpen de badkamer in 3D of maken een tekening, zodat je precies weet hoe de indeling eruit komt te zien.

Kleine badkamer indelen

Vooral voor een kleine badkamer is slim lichtgebruik en een slimme indeling belangrijk. Een lichtplan maken is hierbij aan te bevelen. Misschien heb je al gelezen over een woonkamer verlichtingsplan. Je hebt dan gelezen dat je door de verlichting anders op te stellen de woonkamer een andere uitstraling kunt geven. Dit is ook bij de badkamer het geval. Een kleine badkamer is op zich geen probleem. Je hoeft je er immers alleen te douchen en je op te frissen. Toch is het voor de uitstraling van de woning wel fijn dat een kleine badkamer door een slimme indeling groter lijkt. Daar kan het verlichtingsplan & het badkamer ontwerp bij helpen.

De werkwijze voor een badkamer lichtplan

Wat erg belangrijk is voor het maken van een goed lichtplan voor de badkamer is een plattegrond die op schaal is. Dit maakt het mogelijk de juiste plekken voor de verlichting te bepalen. Hierbij wordt er uiteraard ook rekening gehouden met de natuurlijke lichtinval. Door deze natuurlijke lichtinval te combineren met diverse soorten verlichting kan de badkamer een hele andere uitstraling krijgen.

Onderdelen van een badkamer verlichtingsplan

Wanneer de natuurlijke lichtval bepaald is, dan kan de kunstmatige verlichting worden ingevuld. Hier zijn een drietal categorieën voor. Dit zijn:

• De decoratieverlichting
• De accentverlichting
• De werkverlichting

Werkverlichting is licht wat je nodig hebt om alles goed te kunnen zien, maar je wilt ook geen klinische badkamer. Daar helpt decoratieverlichting en accentverlichting bij. Dit zijn lampen die vooral sfeerlicht geven. Dit licht zorg voor een betere uitstraling van je badkamer. Een mooi badkamermeubel wordt bijvoorbeeld nog fraaier als deze met decoratieverlichting wordt verlicht. Je kunt zo de nadruk vestigen op bepaalde elementen.

Badkamer opnieuw indelen

Paula Goulmy interieurvormgeving helpt je graag bij het realiseren van een prachtige badkamer. Neem maar eens contact met ons op. Je zult dan merken dat er vele mogelijkheden zijn om jouw badkamer te moderniseren. Wij zijn je graag van dienst om de badkamer van je dromen te realiseren. Wij houden rekening met je wensen en gaan samen met jou kijken welke wijzigingen het beste resultaat bieden.