Een modern interieur is een populair begrip, maar wat is dit nu precies? De interieurarchitecten van Paula Goulmy leggen het je uit.

Dit is wat kenmerkend is voor een modern klassiek interieur:

  • Grootse vorstelijke meubels
  • Ronde vormen met decoraties
  • Accessoires zoals grote kandelaars
  • Verlichting zoals kroonluchters of lampen met grote kap
  • Luxe rijke materialen zoals marmer, fluweel en messing
  • Donkere kleuren in combinatie met beige en grijstinten

Een modern klassiek interieur kan worden gecreëerd in elke ruimte van de woning. Van de woonkamer tot aan de badkamer kan het interieur zo worden afgestemd dat deze voldoet aan de kenmerken van een modern klassiek interieur.

Wat hoort er bij een klassiek modern interieur?

Waar je bij deze interieurstijl veel strakke lijnen en veel wit en zwart ziet, zie je bij de klassieke en vintage stijl juist meer kleur, krullen en vormen. Een klassieke stijl is perfect om een warmere uitstraling te creëren. Je kunt dus je strakke moderne interieur combineren met klassieke elementen om een warm klassiek modern interieur te maken.

Klassieke meubels in een modern interieur

Je kunt klassieke meubels mooi verwerken in de verschillende moderne ruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld in de badkamer denken aan een klassiek bad met krullende gouden poten in een strakke witte badkamer.

In de woonkamer kun je de eethoek ook modern en klassiek tegelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een moderne grote eettafel met daarbij klassieke stoelen met gekrulde poten.

Voor de zithoek zou je kunnen kiezen voor een fluwelen fauteuil. Bijvoorbeeld in een mooie roze tint waarbij de rest van het interieur wit en grijs is. Of een vintage stoel met krullende poten. Kortom qua meubels kun je de klassieke stijl in je moderne ruimte brengen.

Klassieke wanden

Qua wanden kun je kiezen voor een mooi bloemenbehang of een mooi schilderij met bloemen. Daarnaast kun je ook sierlijsten op de wand aanbrengen. In combinatie met een kroonluchter creëer je daarmee echt de look van een herenhuis. Kortom houd de klassieke elementen subtiel en combineer met de kenmerken van een modern interieur.

Interieurplan laten maken?

Hulp nodig om jouw favoriete woonstijl om te zetten in een interieurplan? Schakel het team van Paula Goulmy Interieurvormgeving in zodat je een woonruimte krijgt waar je van kunt genieten. Onze experts geven jou niet alleen interieuradvies, maar kunnen ook de gehele inrichting en aanschaf aan meubelen uit jouw handen nemen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!