Misschien kennen jullie het wel: Trend Compass. Een tijdschrift dat erg belangrijk is in de interieur/designbranche. Trend Compass schrijft over afzonderlijke innovatieve concepten en bijzondere productiemethodes, maar vertelt je ook hoe je een ruimte in huis een bepaalde uitstraling geeft. In dit artikel vertellen we iets over een van de nieuwe trends in dit boek: Trend De proeftuin.

ProeftuinTrend de Proeftuin
Veel groen, natuurlijke kleuren en materialen in huis. Dit hoort allemaal thuis in een proeftuin niet waar? Veel aarde, zonlicht en water heeft het huis zeker nodig met al die planten in huis. Er wordt ook verder gedacht aan blauw, zand –en kleitinten. Breng planten en nieuw design samen in jouw persoonlijke proeftuin.
Het plantenrijk bezit ontzettend veel bijzondere kleuren en vormen waardoor deze gemakkelijk toe te passen zijn in je interieur. Kies voor het behangen van een wand, hang een poster op of plaats als eyecatcher een enorme plant in de ruimte. Combineer met natuurlijke materialen zoals hout, beton of marmer of zorg juist voor een contrast en combineer met hoogglans wit.
Houd het interieur fris en luchtig. Hierdoor word het niet rommelig maar blijft het wel gezellig. Denk hierbij aan transparant glas, dit kun je toepassen van een tafel tot karaf! (behang: Designed for Living)

 

The Artist trendTrend The Artist
“Eigenzinnige ontwerpers overschrijden de grenzen tussen design en kunst.”
Feestelijke kleuren, stoffen en texturen zijn goed terug te zien in deze trend. Een kunstzinnig interieur inspireert elke dag. Het is een kleurrijk, botanische trend waarmee nieuwe spullen zich vermengen met antieke vondsten en de grens tussen bijzonder design en kunst.
Een heftige en durvende trend is dit zeker wel. Het is iets heel anders en is niet in iedere huiskamer te zien. Licht is leidend in het huis en daar zijn planten in een woonkamer maar wat blij mee. Kies voor groene planten met groot blad die mooi in de hoogte groeien en zorgen voor een natuurlijke filtering van het licht.
Om deze trend toe te passen is een Perzisch tapijt met bloem –en bladvormen, heldere kleuren en decoratieve randen een must! Zorg voor een kleur op de muur en gebruik kussens met een patroon.

 

It's a man's worldTrend It’s a man’s world
“Niemand komt tussen de man en zijn stoel, vooral niet wanneer die is gemaakt om te relaxen”
Het industriële wonen is niet voor watjes en is: rauw, ruig en stoer. Meubelen hebben strakke vormen en de betonlook is het helemaal in deze trend! Er is geen tierelantijn te zien, alles heeft een functie. Dit geeft het interieur een mannelijk karakter.
In deze trend word gebruik gemaakt van hout, metaal en leer. Dit zijn ruige materialen met een stoere uitstraling. Ook word er gebruik gemaakt van sombere kleuren. Blauw geeft een subtiel gevoel van luxe in de sobere basis van zwart, grijs en wit. Houd het vooral stoer en mannelijk. Zorg voor een lekker zittende bank met mooi en dik leer.

Bron: Trend Compass