Wat is een modern interieur?

Een modern interieur is een populair begrip, maar wat is nu modern en hoe herken je een modern interieur?

Een modern interieur kun je vooral herkennen door:

  • Rechte en strakke lijnen
  • Minimale details, rust in de ruimte
  • Neutrale kleuren met hier en daar een accent
  • Moderne materialen zoals glas, metaal en af en toe hout

Een modern interieur kan worden gecreëerd in elke ruimte van de woning. Van de woonkamer tot aan de badkamer kan het interieur zo worden afgestemd dat deze voldoet aan de kenmerken van een modern interieur.

Hoe creëer je een landelijk modern interieur?

Bij een landelijk interieur wordt meestal niet direct de associatie gelegd met een modern interieur. Toch kun je met de juiste materialen, meubels en kleuren toch echt een stijlvol modern landelijk interieur maken. Bij de landelijke stijl draait het veel om rust in de ruimte en eenvoud is een belangrijke factor. Wanneer je dit combineert met modern design dan krijg je alles behalve een ouderwetse look.

De kleuren die passen bij een modern interieur?

Bij het ontwerpen van een modern interieur wordt vaak gekozen voor kleuren als; bruin, wit, grijs en zwart. Vaak worden deze gecombineerd met een accentkleur. Deze accentkleur kan bijvoorbeeld worden aangebracht in de accessoires. De kleur van de vloer is meestal een betonlook of grote tegels in het antraciet. Heb je liever een lichte vloer? Dan kunnen hoogglans witte tegels ook zeer geschikt zijn. Hoogglans reflecteert licht en hierdoor lijkt de kamer nog ruimer. Ben je fan van hout of laminaat? Dan kun je kiezen voor een lichte vloer met bijvoorbeeld een white wash afwerking.

Als je je verdiept in de moderne stijl dan lees je ook vaak over contrast. Hierbij worden er lichte kleuren gecombineerd met donkere kleuren. Bijvoorbeeld hele lichte vloeren en muren gecombineerd met donkere meubels. Houd je van contrast in je interieur dan past een modern interieur hier zeker bij.

Veelgebruikte materialen

De materialen die je vaak in een modern interieur tegenkomt zijn; metaal, leer, staal, chroom, kunststof en aluminium. Hout staat niet in het lijst, maar toch kan hout wel bij een modern interieur passen. Waar je echter wel op moet letten is dat je kiest voor strak en glad hout zonder knoesten. Een strakke houten tafel kan bijvoorbeeld prima passen.

Zachte materialen kom je bijna nooit tegen, behalve de gordijnen natuurlijk. En een hoogpolig kleed kan nog wel eens nodig zijn om de koele ruimte wat warmer te maken.