De WOW-factor na het ontwerp van jouw interieur in 3 stappen

Voor ieder ontwerp van een interieur gaan we in verschillende fases aan de slag. Hoewel het merendeel van ons team een onverbiddelijke chaoot is, gaan we graag op een gestructureerde manier te werk.

Escape chaos.
Enter Paula Goulmy.

Eigenlijk kan je onze werkwijze onderverdelen in 3 grote Fases:

  • Amazing preps
  • Absolute Madness
  • WOW-factor

Die fases delen we nog eens in diverse modules in. Afhankelijk van hoe groot de opdracht is.

FASE 1: Amazing preps

Goed begonnen, is half gewonnen. Een dooddoener van formaat. Maar hij werkt wel! Ook voor ons. Nadat we de wensen van onze klant achter de kiezen hebben, bijten we ons vast in het project.

Hiervoor zitten we eerst even samen voor een creatieve brainstormsessie. Tijdens onze eerste gesprekken gaan we op zoek naar de mens achter de opdracht. Wie is deze persoon? Wat beweegt hem? En hoe staat hij in het leven? Daarna wagen we ons aan een studie van de ruimte. Hierbij bepalen we waar iedere functie zal terechtkomen.

Vervolgens nemen we de plattegrond onder de loep. Die wordt een allegaartje van krabbels, draairichtingen, technische knowhow en cijfertjes. Een echte getallencarrousel.

Erna bestuderen we de ruimte. Hiervoor combineren we een ensemble van foto’s, tekeningen en praktische tips.

Zodra dit allemaal wat meer vorm krijgt, gooien we het geheel in een reteprofessionele tussenpresentatie. Daar zie je werkelijk alles op. Van voetbankjes over kussens tot trappen en planten. Zo komen we tot een finale indeling.

Over naar fase 2.

FASE 2: Absolute madness

Nu wordt het echt pure waanzin. Met alles erop en eraan. We leggen allerlei lapjes stof, foto’s, kleurstalen, matten, tegels en accessoires op onze houten tafel. Alle hens aan dek om de tekeningen uit te werken en het definitief ontwerp ter wereld te laten komen. Vooraanzicht? Zijaanzicht? Materialen en kleuren? Hier gebeurt het echte vormgeven. Alle details worden in deze fase in kaart gebracht.

Tekeningen krijgen plots meer leven door de toevoeging van kleuren en materialen. Al naargelang de opdracht voegen we een lichtplan toe. Met alles erop en eraan: wandlampen, spots, armaturen, hang- of plafondlampen. Want … light is the new black.

Ben je nu al enthousiast? Wacht tot je onze fotorealisaties en 3D-visualisaties ziet! Aan elk detail hebben we gedacht. Nu krijg je de ultieme ervaring. Hier adem je de sfeer van het design volledig in. Je begrijpt waarom we kozen voor die specifieke lichtinval en dat materiaal.

Tijd voor fase 3.

FASE 3: WOW-factor

Om de WOW-factor te kunnen realiseren, schakelen we een team van professionals in die de handen in elkaar slaan om jouw droomproject op tijd af te krijgen. Vergaderen, prijzen vergelijken, analyse van begrotingen en offertes, bouwteams samenstellen, enzovoort. Het hoort er allemaal bij. Zodra de realisatie vorm krijgt, houden we een oogje in het zeil. Zo gaan we ter plaatse een kijkje nemen en sturen we bij, indien nodig. En ja hoor, dat is nodig! Vaak komt het erop aan om snel te schakelen. Sneller dan op een racecircuit. Maar erna kunnen we zelf ook genieten van het resultaat.

It’s a wrap. De realisatie is een feit. De interieurbouw heeft de nodige opdrachten uitgevoerd. Werklijsten zijn afgevinkt. Alles is volgens plan verlopen. En die deadline? Nailed it!

Ongetwijfeld zeg je, op het einde van de rit: “This. Is. So. Me.

Laat je inspireren door onze realisaties. Benieuwd wat ons ontwerpbureau voor jou kan betekenen?

Wil jij die mondhoeken naar boven trekken zodra je het resultaat ziet?