Woninginrichting voor particulieren

De inrichting van je woning moet bij je passen. Klaar. Daarom analyseren we eerst grondig wie onze klant is en hoe hij wil wonen. Na een laagdrempelig en hartelijk intakegesprek gaan we aan de slag met een duidelijk advies rond jouw woninginrichting. We hebben maar één doel voor ogen en dat is: een waanzinnig resultaat. Want een woning is niet zomaar een hoop bakstenen bij elkaar. Het is een plek waar herinneringen worden gemaakt. Waar gelachen wordt. En waarin mijlpalen worden gekoesterd. Kortom, een echt thuis.

Een droomhuis is voor iedereen anders. Terwijl de ene helemaal tot rust komt in een landelijke stijl met veel hout en warme tinten in een pastorijwoning, wordt een ander gelukkig van een stoer en industrieel loftinterieur. Iedere woninginrichting is uniek. Daarnaast zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden:

 • Heeft elke ruimte een duidelijke, afgelijnde functie?
 • Herken je iets van je persoonlijkheid in de interieurvormgeving?
 • Heb je het gevoel dat je woning als manager van je activiteiten functioneert?
 • Heeft alles zijn vaste plek?
 • Is het een levendig geheel?
 • Soms is het nodig dat er een nieuwe wind door je interieur waait. Vaak volstaat een briesje om een klasse project te realiseren. Af en toe is er een gigantische windmolen nodig. Of een wervelwind.

En op dat moment waaien wij maar al te graag binnen. Met frisse ideeën. En coole ontwerpen. Hoe wij dat doen? In verschillende fases.


WERKWIJZE


FASE I: KENNISMAKING EN RUIMTESTUDIE

KENNISMAKING

Onze deur staat altijd open. Welkom! We beginnen met een gezellige kennismaking. Bij een bakkie koffie. Dat spreekt. Tijdens het gesprek vissen we uit wat we voor jou kunnen betekenen. Wie ben je? Wat verwacht je precies? Hoe is je levensstijl? En hoe kunnen we jouw persoonlijkheid matchen met je woninginrichting? Daarnaast willen we ook graag te weten komen hoe je je huis precies gebruikt. Wat zijn de functies van de ruimtes? Op die manier maken we kennis met je persoonlijke smaak, emoties en motivaties.

RUIMTESTUDIE

Serious shit. We beginnen met een ruimtestudie en verschillende indelingen. Wat wil je graag? Wat wil je liever niet? In deze fase brengen we alle mogelijke opties in kaart. Ook degene waar je misschien niet meteen aan gedacht hebt. Dat we lefgozers zijn, zul je snel merken! Zo verplaatsen we deuren of muren. Of we zetten je toilet op een andere plek. Wat dacht je van je keuken, voor- of achteraan? Lijkt het ons een goed idee om een kleine uitbouw te voorzien? Of om de hal uit te breken? Dan zeggen we dat gewoon.

BESPREKING

Uiteraard beslissen we niets zelf. Alles gebeurt in overleg met jou. Toch dagen we je graag uit om out of the box te denken. Je zal zien: dan openen er meteen nieuwe deuren. Fase 1 is vaak een echte eyeopener. Hier krijg je misschien wel 10 opties te zien, we nemen alle mogelijkheden met je door. Op die manier ben jij er zeker van dat je geen standaardwoning krijgt, maar een unieke leefruimte. Kortom, we bespreken alle mogelijke opties en vertellen meteen de plus- en minpunten erbij. Alles voor een verbluffende woninginrichting!

IN HET KORT
 • Kennismakingsgesprek
 • Offerte op maat
 • Akkoord op de opdracht
 • Opbouw plattegrond (2D)
 • Ruimtestudie (6 tot 12 indelingen, 2D)
 • Bespreking
 • Definitieve indeling (2D)

Na fase 1 weet je welke indeling het precies wordt:
een creatieve en vakkundige indeling die je nergens anders in de straat zult zien. That’s for sure.
Tijd voor fase 2.


FASE II: UITWERKING

Tijdens deze fase komen er diverse onderdelen aan bod die in je woninginrichting voorbij komen. Dat wil zeggen: maatwerktekeningen, voorstellen rond kleuren en materialen, 3D-visuals, elektra en een verlichtingsplan. Hier focussen we op de details. Daarom nemen we er meteen een checklist bij.

Zo zoomen we in op je leefkeuken bijvoorbeeld. Wil je een magnetron, vaatwasser, een Quooker® mengkraan of combioven? Dit doen we voor elke ruimte die in aanmerking komt. In short, dreams come true here.

MAATWERKTEKENINGEN

Op de detailtekeningen werken we alles gedetailleerder uit. Niets wordt over het hoofd gezien: randjes, greepjes, hoeken, ronde vormen, … Zo zie je meteen welke maatwerkkasten voorzien worden. Ook voor de meubelmaker is alles meteen glashelder.

KLEUR & MATERIAAL

Daarnaast stellen we de kleuren en materialen voor. Denk maar aan stoffen voor je bank, kussens, poef, vloerkleed of raambekleding.

Om alles nog duidelijker te maken, stoppen we alle materialen in een sample box. Want materialen moet je niet alleen zien, maar ook voelen. Wil je graag je bank zelf uitkiezen in je favoriete meubelzaak? Dan is het altijd handig om onze sample box mee te nemen. Vraag de verkoper naar een stof die het meest lijkt op de stof uit de box. Of een soortgelijke kleur.

ELEKTRA & VERLICHTING

Ook de verlichting en  elektra plaatsen we in de spotlights. Zo zie je in één oogopslag waar de armaturen, wandverlichting, vloerlampen, hang- of plafondlampen, spots of luchters in jouw woninginrichting komen. Maar ook waar de schakelaars of stopcontacten zijn. Of waar je het licht van de keuken kunt uitschakelen in de woonkamer. Aan elk detail wordt gedacht. Light is the new black!

3D VISUALISATIES

Ten slotte worden al deze details verwerkt in waanzinnige, fotorealistische renderingen. Deze 3D-rendering geeft meteen een levensechte voorstelling van je woning.

landelijke wooninrichting paula goulmy interieurvormgeving
stijlvolle wooninrichting paula goulmy interieurvormgeving
moderne keuken paula goulmy interieurvormgeving
IN HET KORT
 • Offerte op maat
 • Akkoord op de opdracht
 • Uitwerking maatwerktekeningen
 • Kleur- en materiaalplan
 • Sample box met materialen
 • Elektraplan
 • Verlichtingsplan met armaturen
 • 3D visualisaties
 • Presentatie

Heb je nog twijfels over bepaalde keuzes? Geen probleem. In deze fase kunnen we altijd nog bijsturen of zaken veranderen. Je bent tot niets verplicht. Wil je liever zelf de kleuren of materialen kiezen? Ook dat is mogelijk. Het belangrijkste is dat jij straks met een goed gevoel naar huis gaat en uitkijkt naar je nieuwe ruimte.


FASE III: BOUWBEGELEIDING

Om de WOW-factor van jouw gewenste woninginrichting te kunnen realiseren, brengen we een bouwteam van professionals samen. Zij slaan de handen in elkaar om jouw droomproject af te krijgen. Zo werken we samen met diverse, externe bouwbegeleiders die we 100% vertrouwen. Hierbij blijven we aan de zijlijn staan. En botsen we toch op een onverwachte hindernis? Dan klimmen we erover. Desnoods met professioneel klimmateriaal van ervaren alpinisten. Dient er snel geschakeld te worden om de deadline nog te halen? So be it! Indien nodig, spreken we de juiste professional aan. Planningen, begrotingen en bouwcontroles laten we volledig over aan bekwame bouwbegeleiders of aannemers. Hiervoor rekenen we op ons uitgebreid netwerk. Uiteindelijk komt alles goed. Ongetwijfeld zeg je, op het einde van de rit: “This. Is. So. Me.

Benieuwd naar een aantal van onze projecten? Bekijk onze particuliere projecten en word ook enthousiast net als ons!