Project Description

Villa (Noordwijkerhout)

Buiten de standaard, passend bij de levensstijl, gezinssituatie en het bouwplan van de woning. Ruimtes die met elkaar communiceren in sfeer en materiaalgebruik, maar toch ieder een eigen karakter. In de 18 meter lange woonkamer van 180 m2 was het van belang het interieur in balans te krijgen met de akoestiek. De voor de woning door de opdrachtgever zelf ontworpen elementen zijn ver werkt in het totaalontwerp.

De woonkamer is gebaseerd op leefbaarheid, modern en ongedwongen met veel opvallende kleuraccenten. De wand met tunnelhaard en tv en de kamerhoge deuren van staal en glas verdelen de ruimte in een woonkamer en een lounge. In beide ruimtes is door verlaging van plafonds gezorgd voor intimiteit en in combinatie met akoestische panelen als wandafwerking is het geheel in balans. Door de grote maatwerk plantenbak is ook het zit- en eetgedeelte van elkaar gescheiden.

Ook in de keuken zorgt een verlaagd plafond voor de juiste akoestiek Tevens zijn hierin de afzuigkap en inbouwspots weggewerkt. Doordat de keuken op maat gemaakt is sluit het geheel nauw aan met de ruimte en creëert efficiënte kastruimte. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen in combinatie met moderne materialen en technologie. Zo zijn de kastenwanden afgewerkt in eiken en de gietvloer geeft het geheel een moderne twist.