TOTAALONTWERP VILLA

Dit project valt buiten alles wat standaard is, passend bij de levensstijl, gezinssituatie en het bouwplan van de woning. Hier vind je ruimtes die met elkaar communiceren in sfeer en materiaalgebruik, maar toch elk een eigen karakter hebben. In de 18 meter lange woonkamer van 180 m2 was het een uitdaging om het interieur in balans te krijgen met de akoestiek. De zelf ontworpen elementen van de opdrachtgever werden verwerkt in het totaalontwerp van deze villa.

De woonkamer is gebaseerd op leefbaarheid, modern en ongedwongen met veel opvallende kleuraccenten. De wand met tunnelhaard en tv enerzijds en de kamerhoge deuren van staal en glas anderzijds verdelen de ruimte in een woonkamer en een lounge. In beide ruimtes zorgt de verlaging van de plafonds voor intimiteit. Bovendien is het geheel in balans, dankzij de combinatie met akoestische panelen als wandafwerking. Door de grote plantenbak (maatwerk) worden het zit- en eetgedeelte van elkaar gescheiden.

Ook in de keuken zorgt een verlaagd plafond voor de juiste akoestiek. Hierin werden de afzuigkap en inbouwspots weggewerkt. Doordat de keuken op maat gemaakt is, sluit het geheel nauw aan bij de ruimte en creëren we efficiënte kastruimte. Voor dit ontwerp maakten we gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met moderne materialen en technologie. Zo zijn de kastwanden afgewerkt in eiken en de gietvloer geeft het geheel een moderne twist.

Klein logo Paula Goulmy interieuradvies