Heb je een kleine badkamer? Een slimme indeling is voor een kleine badkamer van essentieel belang. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een kleine badkamer met bad te maken. Doe hier inspiratie op voor het inrichten van je kleine badkamer. Bekijk de voorbeelden van slim ingerichte kleine badkamers om ideeën op te doen voor de indeling van je eigen kleine badkamer. Slim interieuradvies van Paula Goulmy!

Kleine badkamer voorbeelden

Of je nu een schuin dak in je badkamer hebt of een erg smalle badkamer hebt, er zijn altijd diverse mogelijkheden om de ruimte zo efficiënt en praktisch als mogelijk in te richten. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van kleine badkamers die toch goed ingericht zijn. Complete en functionele badkamers met wastafel, douche, toilet en soms zelfs met bad.

Plattegrond badkamer laten maken

Smalle kleine badkamer

Zelfs in een smalle kleine badkamer van 2.5 meter bij 1 meter valt een WC, spiegel, wastafel en bad in te passen. Voor een hele smalle badkamer is het vaak het meest praktisch om aan de ene zijde het toilet te plaatsen, middenin de douche en aan de andere zijde de wastafel. Uiteraard zijn er meerdere praktische indelingen mogelijk in een interieurontwerp, waarbij er rekening kan worden gehouden met je persoonlijke voorkeur. Ook het toilet weglaten is een optie wanneer je al op dezelfde verdieping een wc hebt.

5 tips voor een slimme indeling kleine badkamer

 1. Maak gebruik van lichte kleuren
  Je kunt het beste gebruik maken van lichte en neutrale kleuren in je kleine badkamer. De ruimte lijkt zo groter en het daglicht en licht wordt meer gereflecteerd. Donkere muren komen op je af en in een kleine ruimte lijkt het dan nog kleiner. Hou je toch erg van contrast en/of kleur? Dan kun je het beste de kleuren in het sanitair of in de accessoires laten terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor mat zwart sanitair. Voor de rest van de badkamer kies je dan lichte tinten dus ook voor de badkamertegels en meubels. Zo voorkom je dan je kleine badkamer nog kleiner lijkt.
 2. Slim gebruik maken van verlichting
  Verlichting in de badkamer is bepalend voor de sfeer én je kunt er je badkamer groter mee doen laten lijken. Zorg voor voldoende licht. Dus niet alleen sfeerverlichting, maar ook spiegelverlichting, verlichting in de douche en boven de WC. Het is helemaal mooi als je daarbij ook nog een raam hebt voor natuurlijk licht. Des te meer (dag)licht des te meer je badkamer ruimtelijk gaat ogen.
 3. Slim kiezen van vloertegels en badkamertegels
  Hoe mooi een donkere vloer ook kan zijn, het laat in de meeste gevallen je badkamer kleiner lijken. Wat je ook kunt doen is kiezen voor het laten doorlopen van de vloertegels naar de wandtegels. Door dit toe te passen is er geen onderbreking. Hierdoor lijkt de ruimte automatisch een stuk ruimer. Ook kun je het beste kiezen voor grote tegels. Zo heb je minder voegen wat ook een ruimtelijker effect geeft.
 4. Maak gebruik van een glazen douchewand
  Een douchewand is een goede oplossing voor het besparen van ruimte. Je hebt tenslotte geen deur waarmee je rekening hoeft te houden. Je kunt het beste voor een glazen douchewand kiezen en niet voor een stenen of ondoorzichtige wand. Dit aangezien je door glas heen kunt kijken waardoor de ruimte groter lijkt.
 5. Meer praktische tips en oplossingen van onze interieur adviseurs
  Denk na over slimme oplossingen om ruimte te besparen of meer opbergruimte te creëren. In sommige ruimtes kun je een gedeelte van de gang bijvoorbeeld bij de badkamer betrekken. Door daar een kastje met badkamer benodigdheden te plaatsen heb je extra ruimte in de badkamer over. Of kijk naar mogelijkheden om een inbouwkast te maken. Wil je toch graag een kolomkast of andere badkamerkast? Dan kun je deze ophangen aan de muur voor een zwevende kast. Dit geeft direct een veel ruimtelijker effect. Tot slot is het aan te raden om te kiezen voor een grote badkamerspiegel. Een echt grote spiegel in je badkamer lijkt de ruimte enorm te vergroten.

Laat ons een indeling maken!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het indelen van je kleine badkamer? Laat ons een technische tekening of 3d tekening maken waarbij we al onze kennis toepassen voor een optimaal resultaat. Je zal verstelt staan over hoe groot en mooi je kleine badkamer eruit kan komen te zien wanneer er gekozen wordt voor een echt slimme indeling! Neem voor dit en ander professionele hulp gerust contact op met onze interieurarchitecten!