Wil je een keuken laten ontwerpen en realiseren? Dan kan een technische tekening niet ontbreken. Een technische tekening van de keuken geeft een goed beeld van waar alle onderdelen van de keuken komen. Daarnaast geeft de tekening weer waar alle aansluitpunten en aan- en afvoerleidingen moeten komen. Dit is natuurlijk van essentieel belang, want alle apparaten en verlichting moeten wel aangesloten kunnen worden. Een verkeerde inschatting kan zelfs ervoor zorgen dat de keuken niet geplaatst kan worden. Kortom, je kunt maar beter door een vakman een keukentekening laten maken. Zo weet je zeker dat de installatie goed verloopt.

Laat een tekening maken bij Paula Goulmy Interieurvormgeving:

  • Vakkundig en ervaren personeel
  • 100% onafhankelijk (realisatie door bedrijf naar keuze)
  • Voor particulieren en bedrijven

TECHNISCHE TEKENING LATEN MAKEN

Waar bestaat de technische tekening uit?

Een technische tekening bestaat uit informatie en onderdelen die het mogelijk maken om de keuken te vervaardigen. Meestal wordt er geen rekening gehouden met kleuren en uiterlijkheden. De keuze van keukenapparatuur kan wel invloed hebben op de tekening. Niet alle apparaten hebben dezelfde afmetingen. De juiste afmetingen dienen in het ontwerp te staan. Daarnaast kan er een aparte groep nodig zijn voor bepaalde apparatuur.

Hieronder zie je opgesomd wat je kunt aflezen van een technische tekening keuken:

  • Waar de warm- en koudwaterleidingen lopen
  • Op welke plekken er stopcontacten zitten of komen te zitten
  • De gasaansluiting voor een gasfornuis.
  • Afvoerpunten voor de afvoer van water
  • Het gat voor de afzuigkap (indien van toepassing)
  • De indeling van de keuken en de te plaatsen apparaten
  • De afmetingen van de keuken

Keuken laten ontwerpen in 3D

Het is belangrijk om een technische tekening van je keuken te hebben. Echter geeft de tekening geen indruk van de look- en feel. Ook is het lastig om de hoeveelheid loop- en werkruimte in te schatten. Hoe zien de kleuren eruit? Hoeveel loopruimte is er en hoe is de licht in de keuken? Het is lastig om dit allemaal voor je te zien. Een 3d keukenontwerp is de oplossing. Je krijgt een uitstekend beeld van het eindresultaat. Mocht je naar aanleiding van het ontwerp nog een wijziging willen aanbrengen, dan is dat geen enkel probleem. Bedenk je dit nadat de keuken geïnstalleerd is, dan wordt het lastig. Paula Goulmy Interieurvormgeving maakt naast technische tekeningen ook 3D ontwerpen. Vraag gerust informatie aan!