Wat zijn de interieurtrends voor 2022?

We geven het niet graag toe, maar het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Misschien heb je zelfs al je kerstspullen van de zolder gehaald om het thuis wat knusser te maken. En wellicht tel je stiekem af naar een gezellige avond met familie en vrienden rond een goedgevulde kalkoen, hapjes en bubbels. Wij ook! Spannend toch? Maar voor ons betekent een nieuw jaar meteen ook nieuwe klanten leren kennen, uitdagende projecten, verrassende brainstormsessies, enzovoort. We merken ook dat heel wat (potentiële) klanten benieuwd zijn naar de nieuwigheden op het gebied van wonen. Daarom zetten we de interieurtrends voor 2022 graag eens op een rijtje. Laat je alvast inspireren.

Kleurentrends voor 2022

Uiteraard heeft een kleur zoveel verschillende nuances dat het moeilijk is om dé kleuren van 2022 een specifieke naam te geven. Maar als je lukraak een zoekopdracht ingeeft in Pinterest merk je toch een eenheid op als het op trendkleuren aankomt. Laat ons zeggen dat er vooral gekozen wordt voor (nuances van) olive greenpeach pinkautumn brownmisty grey en nordic blue. Het zijn allemaal kleuren die een gevoel van rust creëren. Iets waar we meer dan ooit naar op zoek zijn, na een pittig en onzeker jaar waarin elk sprankeltje hoop een flinke deuk kreeg.

Interieurtrends 2022

Het Oosten is dichterbij dan ooit

Maak van je woning een ‘oriental paradise’. Daar draait het om in 2022. Een botanische stijl met veel gelakt hout, uiteenlopende structuren en prints toveren je ruimte om tot een klassevolle, gedurfde, maar chique kamer waarin je je zorgen meteen vergeet. De combinatie bruin, zwart en goud typeren deze woonstijl. Denk aan Japanse sierkussens en servies, kleine bijzettafeltjes, bolle of ovale vazen en veel aardewerk.

Soft

In de kledingrekken zie je het ook al: de berenjassen zijn he-le-maal in. Heerlijk toch, zo’n oversized jas die aanvoelt als een dik fleecedeken? Wel, die trend zet zich ook door in het interieur. Want zachte stoffen zijn meer dan ooit populair. Wol, bouclé, daim, kunstbont, velours (ribstof), fluweel, teddy, … het mag allemaal. Hoe zachter, hoe liever. Dit zowel voor banken, fauteuils, hoogpolige matten als overgordijnen en kussens.

Ronde vormen

Vergeet een strak interieur met rechte lijnen. Welkom ronde, speelse en ovale vormen! Fauteuils en zitbanken krijgen wulpse, ronde en grappige vormen. Meubelstukken worden bijna pluchen teddyberen met een hoog knuffelgehalte. Zachte rondingen van het meubilair stralen eveneens een rustige atmosfeer uit. Denk aan vloerkleden in de vorm van een cirkel of druppel, een ronde bijzettafel, een ovale eettafel, afgeronde hoeken van de zitbank, ronde verlichtingsornamenten en een zachte poef.

Een duurzame uitstraling

Fabrikanten trekken meer dan ooit de kaart van duurzaamheid en maken eerlijke keuzes bij het ontwerpen van stoffen en meubelstukken. Hierbij wordt er veel meer aandacht besteed aan mens en milieu. Een eyecatcher in je woning is goed. Een duurzame eyecatcher is beter. Hierbij denken we aan mangohout (wat dacht je van een latjesmuur?), bamboe, ledverlichting en glas.

Last but not least: investeren in een comfortabele werkplek

Als 2021 ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat thuiswerk meer dan ooit mogelijk is. Maar dan bedoelen we niet een uurtje computerwerk aan de keukentafel of met de laptop op schoot op de bank. Wie 4 à 8 uur per dag werkt, heeft nood aan een ergonomische en comfortabele werkplek. Nu we met z’n allen ertoe gedwongen werden om van onze thuis een stukje kantoor te maken, zijn we kritischer beginnen kijken naar onze werkplek. Wat kan er beter? Hoe maken we het gezelliger, functioneler en efficiënter? Als interieurvormgever hebben we meer dan ooit een creatief steentje bijgedragen aan de inrichting van een stijlvolle én comfortabele werkplek. Heel wat klanten schakelen ons creatief team in om allerlei technische snufjes of slimme oplossingen te bedenken.

Toch moeten we eerlijk bekennen dat we trends niet zomaar blindelings volgen. Wat doen we dan wel? Eigenlijk luisteren we aandachtig naar wat onze klant echt wenst. Hierbij zoeken we uit hoe de klant alles beleeft en welke oplossingen hierbij het meest doeltreffend zijn. Toch merken we dat klanten zich graag laten inspireren door eventuele woon- of interieurtrends. In die zin hopen we dat onze blog jullie genoeg inspiratie heeft gegeven om er een persoonlijk woonproject op maat van te maken.

Raak je er toch niet uit? Of wil je graag persoonlijk advies van onze interieurgoeroes? Dan helpen we je met alle plezier verder! Aarzel niet om contact op te nemen.